
برای دکوراسیون و چیدمان فضای داخلی خانه بایستی به رنگ ها و ترکیبات آنها توجه کنیم . همهی چیزهایی که در اطرافمان مشاهده میکنیم به نحوی بر روح و روان ما تأثیر میگذارند . در دنیای ما همهی اشیا دارای رنگ هستند و رنگها قدرت شگفت انگیزی در تغییر روحیهی ما دارند . استفاده از کلماتی مانند رنگهای شاد ، رنگهای ملایم، رنگهای غمگین، رنگهای روح افزا و عبارات مشابه دیگر همگی حکایت از آن دارد که انسانها میتوانند با رنگها ارتباط برقرار کنند .
ما زندگی خود را در مکانهای متفاوتی سپری میکنیم ، منزل، اداره، فروشگاههای مختلف، باشگاههای ورزشی و… هرکدام دارای دکوراسیون ویژهای هستند ، به گونه ای که معمولا ما از نوع دکوراسیون میتوانیم تشخیص دهیم که در چگونه مکانی قرار داریم . رنگها عنصر ویژهی دکوراسیون هستند که آنها را از هم متمایز میکنند .
تاثیر رنگ بر دکوراسیون داخلی

رنگها علاوه بر زیبایی ظاهری میتواند نور و روشنایی محیط را افزایش دهد . اگر از رنگهای تیره استفاده کنیم ، محیط داخلی تیرهتر به نظر میرسد ، این در حالی است که رنگهای روشن باعث افزایش روشنایی میشود .
یکی از دلایل این امر موضوع (بازتاب) است . رنگهای تیره نور را به خود جذب میکنند اما رنگهای روشن قادر هستند نور را منعکس کنند و سبب بازتاب آن شوند . نور بازتاب شده در دکوراسیون داخلی جریان دارد و پرتوهای بیشتری از آن به چشمهای ما میرسد ، به همین خاطر محیطی با رنگهای روشن، از محیطی با رنگهای تیره روشنتر به نظر میرسد .
روانشناسی رنگ برای دکوراسیون خانه
روانشناسی بخشی از دکوراسیون داخلی است زیرا هدف نهایی طراحی بهبود حال عمومی ما است . مفهوم روانشناسی داخلی برای ویژگیهای اصیل انسانی از جمله خوشبختی، شادی، عشق، ایمنی و غرور استوار است . انتخاب نوع طراحی دکوراسیون داخلی نه تنها سبک فضای شما را تعریف میکند بلکه بر روان افرادی که داخل محیط هستند نیز تأثیر میگذارد . روانشناسی دکوراسیون داخلی دانشی برای درک چگونگی استفاده از رنگ، تزیین و ایجاد ارتباط معنایی بین ذهن ، احساسات و محیط داخل است.
اساس و اصول روانشناسی رنگ برای دکوراسیون خانه
در این بخش می خواهیم به اصول پایه روانشناسی رنگ بپردازیم . با درک بهتر این قوانین میتوانید محیط زندگی خود را زیباتر چیدمان و دکوراسیون کنید . به طور کلی هر فضا خانه بایستی خاطرات شیرین و خود را برای شما تداعی کند .
به گفته ژان بودریار، جامعه شناس مشهور: ( چهار معیار وجود دارد که افراد هنگام ارزیابی فضای داخلی خود بر روی آنها تمرکز میکنند. ) در ادامه به تشریح این اصول می پردازیم . با ما همراه باشید .
نمادین
کاناپه مثال خوبی برای توضیح نماد یا سنبل نیست . بنابراین ، بیایید به جای آن به یک نقاشی فکر کنیم . به تشریح سوال هایی که در ذهن ما به وجود میاید بپردازیم . به طورکلی اساس و معنای پایه این نقاشی چیست ، یا فقط یک قطعه تزیینی بی معناست ؟ در مجموع افراد از عناصر تزیینی جهت ایجاد نمای زیباتر استفاده می کنند .
نشانه
تصور کنید به یک میز قهوهای رنگ نگاه میکنید . ممکن است به این فکر کنید که آیا میز یک سبک طراحی خاص دارد یا بیشتر عملکردی است ، به عبارت دیگر، آیا میز تداعی کننده سبک مدرن یا کلاسیک است یا به جای تأکید بر روی سبک، بیشتر روی راحتی کالا اشاره می کند .
عملکرد
بهتر است این موضوع را با مثال آغاز کنیم . تصور کنید به کاناپهای نگاه میکنید که به اندازه دو تا سه نفر جا دارد . اکنون میبینید که این کاناپه میتواند به یک تختخواب نیز تبدیل شود . به طور خودکار، برداشت شما به سمت بهتر تغییر میکند . به طور کلی بایستی به راحتی و میزان ابعاد و فضایی که برای ما ایجاد می کند فکر کنیم ، نه به زیبایی کالا .
تبادل
در این مرحله از همان کاناپه در مثال قبل استفاده میکنیم . شاید بخواهید از هزینه کاناپه مطلع شوید. در این بین ممکن است قیمت ارزان باشد یا گران ، اگر خیلی گران باشد، ممکن است به گزینههای دیگری فکر کنید. در این مورد ، تبادل رابطه مستقیمی با قیمت دارد، به این معنا اگر محصولی گران باشد ، خریدار در بیشتر مواقع به سراغ محصول دیگر میرود .
رنگها از نظر روانشناسی برای دکوراسیون داخلی خانه

در حالی که برخی از رنگها مانند قرمز و نارنجی احساسات پرشور و پرانرژی را القا میکنند و برخی دیگر مانند سبز و آبی اثرات تسکین دهنده دارند . در روانشناسی دکوراسیون داخلی رنگها میتوانند احساسات مختلفی را برانگیخته کنند . به طور کلی می خواهیم به بررسی رنگها بپردازیم . برای درک بهتر خصوصیات رنگها بهتر است ادامه مقاله را مطالعه کنید .
رنگ زرد
رنگ زرد یک ترکیب خاص و زیبا است . این رنگ زیر مجموعه رنگ نارنجی است . این رنگ احساس خوشبختی و خلاقیت را به وجود میآورد . استفاده از رنگ زرد در فضاهای تاریک میتواند القا کننده روشنایی باشد اما نیاز نیست در فضای روشن، از زرد استفاده کنید.
رنگ سبز
رنگ سبز نیز توانایی تسکین روح را دارد . وقتی صحبت استفاده از رنگ سبز در فضای داخلی میشود، معتقدیم که این رنگ گزینه ایده آل برای دیوارهای ورودی خانه است؛ حتی یک دیوار سبز میتواند طبیعت را تداعی کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رنگ سبز می توانید مقاله ( رنگ سبز و مکمل های آن در دکوراسیون خانه ) را مطالعه کنید .
رنگ بنفش
رنگ بنفش، ترکیبی از رنگ قرمز و آبی است . این رنگ یکی از معنوی ترین رنگهای برای دکوراسیون و چیدمان خانه است . به طور کلی بنفش نشانگر هماهنگی عقل و احساسات است . این دو رنگ در سمبولیسم رنگ ها تفاوت چندانی ندارند به همین منظور در یک قسمت قرار میگیرند. این دو رنگ با تفکر عالی، درک روحی و توانایی های روانی مرتبط هستند و در تلفیق این دو رنگ، تنهای مختلفی از این رنگ به وجود میاید .
رنگ قهوه ای
قهوهای یک رنگ جدی و فروتن و زیبا است . رنگ قهوه ای بر ثبات، ساختار و رو راستی دلالت می کند . این رنگ نیاز شدیدی به امنیت و حس تعلق داشتن به خانواده و دوستان را در شما تشویق میکند . معنای رنگ قهوهای ثروت مادی و امنیت است . رنگ قهوهای بر خاک و طبیعت دلالت میکند . این رنگ به فضا آرامش میبخشد. بنابراین، میتوانید از قهوهای به عنوان رنگ زمینه استفاده کنید . در روانشناسی دکوراسیون داخلی، رنگ زمینه قهوهای برای دیوارهای داخلی انتخابی عالی است .
رنگ مشکی
سیاه ممکن منفی باشد اما با استفاده صحیح از آن میتوان نقش آن را مثبت کنید . برخلاف سفید، نمیتوانید از رنگ سیاه به عنوان رنگ زمینه استفاده کنید، هر کس براساس تفکرات و حس خوب رنگ مشکی را یک جور تفسیر میکند . هر فرد ممکن است واکنش متفاوتی به این رنگ نشان دهد. از نظر فنگ شویی با استفاده از رنگ سیاه میتوانید محیط زندگی و فضایی کاری خود را منظم کنید ، این رنگ میتواند مرتبط با عنصر آب باشد و قدرت، اسرار و آرامش را بیدار کند، حتی اگر به میزان کمی نیز استفاده شود.
رنگ سفید
از رنگ سفید همیشه هنگام به تصویر کشیدن بهشت استفاده میشود. رنگ سفید نشان دهنده خلوص و پاکیزگی است . به استفاده از رنگ سفید می توانید فضایی محیط زندگی خود را افزایش دهید و از تماشای محیط خود لذت ببرید . اما به یاد داشته باشید که زیاد از رنگ سفید استفاده نکنید ، زیرا تأکید بیشتربر روی این رنگ شما را افسرده می کند . رنگ سفید از دسته رنگهای خنثی به شمار می رود که پاک ترین و خالصانه ترین رنگ موجود در جهان می باشد.
سفید نشانه تمیزی، پاکی، رهایی، تقوا، بی گناهی، تازگی، صلح، پاکی، کمال، معنویت و سادگی است. همچنین رنگی محرک، ملیح و براق، گریزاننده میکروبها و نشانه پاکی است .